28. märts 2011

Päevitunud põsega kaneelised rukkiküpsised

Sel ajal, kui teine ports küpsiseid ahjus valmis, kaunistasin esimesi. Selleks ajaks, kui teise portsu ahjust välja  võtsin, oli esimene juba otsas! Isegi šokolaadi tahenemist ei jõutud ära oodata. Nägin kurja vaeva, et iseennast ja meespere talitseda, et mõni küpsis ka pildistamiseks ja küla peale viimiseks alles jääks. Kaunistamiseks kasutasin nii tavalist piimašokolaadi kui ka tumedat šokolaadi. Esimene variant meeldis rohkem ja järgmisel korral kavatsen katta piimašokolaadiga kogu küpsise. 


Vaja läheb:
175 g võid
1,5 dl rukkijahu
3 dl nisujahu
4 spl fariinsuhkrut (kuhjaga)
1 spl kaneeli
1/3 tl soodat
noaotsaga soola
0,3 dl külma vett
150 g šokolaadi kaunistamiseks


Tee nii:
Sega kausis omavahel kuivained, lisa külmad võitükid ja näpi kõik ühtlaseks puruks. Lisa külm vesi ja sõtku taignaks. Lõika küpsetuspaberist ca 40 cm pikkune riba. Vooli taigen käte vahel piklikuks, aseta paberile ja venita/vajuta see ca 35 cm pikkuseks "vorstiks" ning rulli siis paberisse. Aseta tunnikeseks külma. Lõika taignast 0,5 cm paksused kettad. Küpseta 200 kraadi juures ca 15 minutit. Sulata šokolaad ja lase natuke jahtuda. Kasta küpsised poolenisti šokolaadi ja aseta küpsetuspaberile jahedasse kohta tahenema.

Kogusest saab ca 36 küpsist.


Kommentaare ei ole:

Kööginurk

Related Posts with Thumbnails